17.3 C
Kaunas

„Brolių medus” produktai sulaukė išskirtinio susidomėjimo ir pripažinimo Skandinavijoje

Ar jau skaitėte?

Lietuviško prekinio ženklo „Brolių medus“ vaisių sulčių guminukai su medumi „Broliai lokiai“ parodoje „Nordic Organic Food Fair & Eco Living Scandinavia“, kuri 2023 metų lapkričio 15–16 dienomis vyko Malmės mieste, Švedijoje, tapo geriausio naujo užkandžio kategorijos finalistais.

- Reklama -

Ilgamečiai Lietuvos bitininkai Ignas ir Vilius Jackevičiai džiaugiasi ir kaip patys sako, – nuo atrestauruoto senelio avilio iki Skandinavijos geriausiųjų užkandžių laureatų – tai tikra sėkmė. Tokio dėmesio nesitikėję broliai nustebę, kad tarp tiek daug inovatyvių ir įdomių maisto produktų, jų pristatyti guminukai – pastebėti ir įvertinti.

Lietuvos bitininkai Ignas ir Vilius Jackevičiai.

Paklausus Igno Jackevičiaus, kas sudomino parodos dalyvius ir vertintojus, jis atsakė:

„Manau, kad žmonės pasiilgę išskirtinės kokybės natūralių maisto produktų. O ypač pagamintų iš gardaus medaus, kurį mums dovanoja bitės. Visa tai pateikus tinkamoje vartoti formoje, pavyzdžiui guminukų pavidalu, šis tampa patogiu saldžiu užkandžiu”.

„Brolių medus“ gyvuoja nuo 2011 metų, bet pomėgis rimtu verslu tapo tik maždaug prieš 5 metus, kai medaus gamybą papildė bičių motinėlių veisimas. Pradėję nuo paprasčiausio medaus gamybos, šiuo metu broliai dvyniai gamina virš 20 skirtingų bičių ir medaus produktų.

Be jau minėtų guminukų „Brolių lokių“, parodoje dar pristatyti medaus skanėstai su liofilizuotomis uogomis ir vaisiais: medus su šaltalankiais, su spanguolėmis, su juodaisiais serbentais, su svarainiais, su pipirmėte ir su šermukšniais.

- Reklama -
Vaisių sulčių guminukai su medumi „Broliai lokiai“.

Sakėte, kad socialinėje erdvėje susilaukiate daug palaikymo ir paskatinimo toliau populiarinti bitininkystę ir jos produktus. Neseniai įgyvendinote gražų socialinį projektą su „Mamų unija”, kuri globoja onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Kokie tolimesni planai, pasiteiravome Igno:

„Parodoje susipažinome su daugybe įdomių žmonių, pasidalinusių išskirtinėmis idėjomis. Viena iš jų mums ypač patiko – tai yra socialinė programa skatinanti padėti besivystančioms Afrikos šalims bitininkystės srityje. Planuojame keletą savo bitučių avilių paversti „Lietuvos ambasadoriais“ Afrikos žemyne”.

Linkime sėkmės įgyvendinant suplanuotus projektus ir toliau garsinant Lietuvos bitininkystę.

 „Brolių medus“ informacija

TOP naujienos

Artimiausiomis dienomis aukštesnio slėgio sritis lems sausesnius ir švelnesnius orus

Artimiausiomis dienomis aukštesnio slėgio sritis lems sausesnius ir švelnesnius orus. Šiandien žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, pereinantis į pietvakarių, 5–10 m/s. Temperatūra 6–11...

Lapiniai kopūstai – neseniai išpopuliarėjusi daržovė: kodėl tai supermaistas? (pigios vegetariškos lazanijos receptas)

Nors lapiniai kopūstai, dar vadiname kale, šiuolaikinėje kulinarijoje išpopuliarėjo ganėtinai neseniai, jų panaudojimo istorija maisto gamyboje siekia dar senovės laikus. Lapiniai kopūstai pradėti auginti...

Muziejų naktis Kaune: nuo orientavimosi žaidimo dviračiais iki saugyklų atvėrimo

2022 m. gegužės 14 d. Kauno miesto muziejus po dviejų metų pertraukos Europos muziejų naktį kviečia ir vėl susitikti bei kartu įžvelgti šviesą tamsos...

Šiandien oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos

Vasario 27 d. kritulių tikimybė maža. Vėjas šiaurės, šiaurės rytų, 3–8 m/s. Temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Vasario 28 d. kritulių...

Nemuno upėje rastas moters kūnas

Kaune, Nemuno upėje, rastas moters kūnas, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD). PAGD duomenimis, šeštadienį, 9.46 val. gautas pranešimas, kad Nemuno upėje matyti galimai moteriškos lyties kūnas. 1 m nuo kranto ištrauktas moters kūnas.  

Ugniagesiams perduota naujų cisterninių automobilių

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui (PAGD) perduota 20 naujų automobilių cisternų. PAGD duomenimis, 2022 m. kovo mėnesį buvo pasirašyta pirkimo sutartis dėl 58 automobilinių cisternų, todėl dar 38 automobiliai ugniagesius pasieks rudenį. „Kiekvienas padalinys gaus...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS